Laat een terugbelverzoek achter

Yamabiko

Vakgebied
Spuitgieten
Branche
Apparatenbouw

Voor hun robotgrasmaaiers ging Yamabiko op zoek naar een partner die in kleine serie kunststof onderdelen kon realiseren. Promatrix werd ingeschakeld om deze nieuwe onderdelen te produceren. Het begin van een fijne samenwerking.

Yamabiko

Vakgebied
Spuitgieten
Branche
Apparatenbouw

Voor hun robotgrasmaaiers ging Yamabiko op zoek naar een partner die in kleine serie kunststof onderdelen kon realiseren. Promatrix werd ingeschakeld om deze nieuwe onderdelen te produceren. Het begin van een fijne samenwerking.

Yamabiko Europe is onderdeel van het Japanse Yamabiko en actief in twee bedrijfssectoren: hand-gedragen buitenmachines, en robotgrasmaaiers & golfbal verzamelaars. Het bedrijf is wereldleider op het gebied van commerciële, automatische grasmaaiers voor grote grasoppervlakken tot 75.000 m2. In Europa worden deze grasmaaiers gebruikt voor het onderhouden van sportvelden, privétuinen en grote open ruimtes rond kantoren, ziekenhuizen, militaire bases, hoogspanningsstations, etc. Voor de nieuwste automatische grasmaaier was Yamabiko Europe op zoek naar een producent en kwam terecht bij Promatrix.

“We waren op zoek naar een bedrijf dat aluminium spuitgietgereedschap kan maken en kunststof onderdelen kan leveren voor onze nieuwe robots,” vertelt Pascal Keirle, hoofd inkoop van Yamabiko Europe. “Onze vaste spuitgietfabrikant kon de onderdelen voor onze nieuwe maaier niet leveren, omdat deze onderdelen te groot zijn voor zijn spuitgietmachines. Hij gaf mij de naam van Promatrix door.”

Lage investeringskosten

“Wij produceren slechts kleine series maaiers van doorgaans enkele honderden stuks. Het is niet compatibel deze te maken met regulier spuitgieten. We waren daarom op zoek naar een bedrijf dat aluminium matrijzen maakt. Zo konden wij onze investeringskosten laag houden, aangezien aluminium voordeliger is dan staal.”

Verwerking van onze producteisen

“Het proces begon met het bespreken van onze producteisen. Promatrix maakt vier verschillende onderdelen voor de grasmaaier, die allemaal aan de binnenkant verwerkt zitten. De elektronica van de grasmaaier zit zowel aan de voor- als aan de achterkant van de robot. We waren op zoek naar een producent voor twee kunststof bakken waar de elektronica in verwerkt zit. Eén van onze vereisten daarbij was dat er een deksel op de bak moet komen die deze heel nauwkeurig afsluit. Dit voorkomt namelijk dat de elektronica nat kan worden. Promatrix is gewend om allerlei soorten wensen in een product te verwerken, dus dit was geen probleem.”

Hoge kwaliteitsnormen

“Vanaf het eerste overleg met Promatrix verliep de samenwerking professioneel en gaf ons het vertrouwen om met elkaar in zee te gaan. We ervaren een heel fijn partnerschap. We waarderen de flexibiliteit van Promatrix heel erg. We zijn blij met de kwaliteit van de dienstverlening en de efficiëntie van het team. Dankzij dit partnerschap zijn we erin geslaagd om onze doelstellingen te bereiken en onze hoge kwaliteitsnormen te handhaven.”

×

Doe hier uw aanvraag

×

Laat een terugbelverzoek achter

Privacyrichtlijnen(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.