Laat een terugbelverzoek achter

Allseas

Vakgebied
Matrijzen
Branche
Olie en gas

Bij de zoektocht van Allseas naar een nieuwe samenwerkingspartner kwam Promatrix als snelste uit de bus en was het gunstigste qua prijs. Sinds 2016 werken de bedrijven samen. 

Allseas

Vakgebied
Matrijzen
Branche
Olie en gas

Bij de zoektocht van Allseas naar een nieuwe samenwerkingspartner kwam Promatrix als snelste uit de bus en was het gunstigste qua prijs. Sinds 2016 werken de bedrijven samen. 

Sinds 2016 maakt Promatrix aluminium matrijzen voor de verschillende klanten van Allseas; wereldwijde aannemer in de offshore energiemarkt. Eén van de kernactiviteiten van Allseas is het installeren van pijpleidingen. De schaaldelen om de pijpleidingen heen worden gemaakt met de matrijzen van Promatrix en hun eigen inhouse spuitgieterij.

“Voordat we met Promatrix in zee gingen, hebben we matrijzen door een ander bedrijf laten maken,” vertelt Martin Esselbrugge, Manufacturing Manager bij Allseas Fabrication. “Die afspraken werden niet nagekomen, want we kwamen er halverwege het proces achter dat een deel van de matrijzen uit China kwam. Terwijl er was gezegd dat alles in Nederland gemaakt zou worden. Ik hou van open en transparante communicatie, zowel bij goed als bij slecht nieuws. Als je niet weet wat er speelt kun je niet meer anticiperen op veranderingen. Dan heb je je eigen toeleverancier niet goed in de greep. Dat vinden klanten in de oliesector niet fijn.”

Promatrix als beste uit de bus

“Promatrix kwam daarna als snelste uit de bus en was het gunstigste qua prijs. Vanwege de grootte van de series die wij maken is een stalen matrijs niet nodig. Wij maken gemiddeld 10.000 of 20.000 kunststof schalen per matrijs. De berekende doorlooptijd die ik ontving voor de eerste matrijs die Promatrix voor ons maakte vond ik erg enthousiast. We waren gewend dat dit proces wat langer duurt. Tot onze verbazing leverden ze hun matrijs nog een week eerder af. Na de eerste goede ervaringen hadden wij geen reden om rond te blijven kijken.”

Samenwerking is veel waard

“De ervaring die over de jaren van samenwerken is opgedaan is veel waard. Bij een nieuwe partij zou een nieuwe leercurve voor vertraging zorgen. In onze branche is het uitermate belangrijk dat de supply chain klopt. Als onze producten niet op tijd klaarliggen, staan er meteen 150 man stil. Dat de reactietijd en doorlooptijd van Promatrix zijn kort, is voor ons dus cruciaal.”

Matrijzenbouwer én spuitgieter

“Nadat de details van een nieuw project besproken zijn en de tekening helemaal in orde is, maakt Promatrix altijd eerst een proefmatrijs in klein formaat. Onze producten zijn in het echt vier keer zo lang en het is zonde om een proefmatrijs direct in het juiste formaat te maken. Een schaaldeel heeft bij ons minimaal een halve meter diameter, een grotere buis heeft al snel een meter diameter. Nadat de proefmatrijs gemaakt is gaan we met elkaar aan de slag met het proef spuitgieten in verschillende materialen. Met dit prototype kunnen we impact tests doen. Er zitten vinnen aan de schaaldelen die de golfbeweging van het water beïnvloeden, die we van tevoren goed moeten controleren. Het is een sterke combinatie dat Promatrix zowel de matrijzenbouw als spuitgieten aanbiedt.”

Informele gang van zaken

“Ik vind het prettig dat we op informele basis dingen met elkaar in gang kunnen zetten. We hoeven als Allseas niet te wachten op officiële po nummers voordat iemand een vinger beweegt. Bij wederzijds vertrouwen kun je sneller schakelen, een relatie die wij met Promatrix hebben. Wat daarnaast belangrijk is, is commitment. Ook in geval van problemen. Tijdens de coronaperiode ging er wel eens wat mis. Dan werd de matrijs snel opgehaald, gecorrigeerd en weer teruggebracht. De wil en inzet zijn dan duidelijk aanwezig. Dat bouwt credit op. De menselijke factor is altijd aanwezig in de matrijzenbouw. Het design, frezen en de afbouw zijn alle drie bepalend. Vooral bij het laatste komt handwerk kijken, waar wel eens wat fout gaat. Maar het totaalplaatje klopt altijd.”

×

Doe hier uw aanvraag

×

Laat een terugbelverzoek achter

Privacyrichtlijnen(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.