Laat een terugbelverzoek achter

MCI

Vakgebied
Prototyping
Branche
Automotive

Je denkt er niet zo gauw aan als je in een auto zit, maar een van de meest gebruikte vervoersmiddelen ter wereld bestaat uit ontelbaar veel onderdelen, die allemaal hun eigen belangrijke functie hebben. MCI uit Woerden maakt onder andere verstelinstrumenten voor spiegels en grill-lamellen. De prototypes hiervan worden bij Promatrix gemaakt.

MCI

Vakgebied
Prototyping
Branche
Automotive

Je denkt er niet zo gauw aan als je in een auto zit, maar een van de meest gebruikte vervoersmiddelen ter wereld bestaat uit ontelbaar veel onderdelen, die allemaal hun eigen belangrijke functie hebben. MCI uit Woerden maakt onder andere verstelinstrumenten voor spiegels en grill-lamellen. De prototypes hiervan worden bij Promatrix gemaakt.

“Achter het spiegelglas van een auto zitten de elektrische mechanismen verstopt om een spiegel bij te stellen naar links, rechts, onder en boven’, legt research engineer Peter Hamming uit. ‘Dat is wat we voornamelijk doen. Ook maken we de verstelmechanieken voor het verstellen van grill-lamellen. Die lamellen gaan dicht als de motor weinig koeling nodig heeft, waardoor de aerodynamica beter wordt. Ook maken we de mechaniek voor het verstellen van de voorbumper. Die gaat naar beneden als een auto op de snelweg rijdt, wat ook weer zorgt voor minder luchtweerstand en zo een lager verbruik. We zijn dus indirect ook bezig met het verbeteren van de wereld.”

Validatietesten

De ontwikkelingsafdeling van het bedrijf is gevestigd in Woerden, net zoals de test-, kwaliteits- en salesafdeling. “De productielocaties zitten in Ierland, China en Mexico, maar wij worden vaak ingeschakeld als er in een van de productielocaties een wat ingewikkelder probleem ontstaat. Als je naar onze productfases kijkt, dan heb je er in totaal zes. Fase 1 en 2 zijn voor research, 3 t/m 5 is engineering en 6 is productie. Vooral in die eerste twee fases maken we het vaakst gebruik van Promatrix. Zij maken voor ons de prototypes waarmee we de eerste validatietesten kunnen doen van het product dat we bedacht hebben. Je kunt namelijk van alles berekenen, maar pas als je het instrument test zie je wat er precies gebeurt in het spel van vet, wrijving, temperatuur en materiaaleigenschappen, en weet je of het goed in elkaar zit.”

Jarenlange samenwerking

“Onze klanten komen vaak bij ons omdat ze bepaalde functionaliteit in een bestaand product missen, of als het product goedkoper en of sterker moet worden. Wij kijken dan naar nieuwe producten of optimalisatie van de bestaande functionaliteiten. Met de producten van Promatrix kunnen we de klant het nieuwe (deel)concept laten zien. Het is voor ons belangrijk dat het eruit ziet alsof het al bijna in productie is. Dit geeft ook vertrouwen voor de klant. Door de jarenlange samenwerking is dat eigenlijk altijd gegarandeerd.”

Korte lijnen

“Promatrix weet waar wij naar op zoek zijn. Als de eerste producten er zijn, gaan we ter plaatse kijken of het is wat we willen en of er geen afwijkingen zijn. Juist door die korte lijntjes en snelle reactie zijn er heel weinig issues in de evaluatie en het engineeringsproces. En wat Promatrix absoluut voor heeft op concurrenten, is de flexibiliteit als er iets aan het product veranderd moet worden. Bij veel bedrijven moet je dan het hele product opnieuw bestellen, omdat ze dit niet kunnen aanpassen in hun geautomatiseerde proces. Promatrix kan hier beter op inspelen.”

Promatrix doet het gewoon

“Als wij deeltesten doen en we hebben bijvoorbeeld een tandwiel van een bepaald kunststof gemaakt en het werkt niet, dan moeten we een andere kunststof bestellen. Daar zit weer een andere krimp op, dus moet de geometrie worden aangepast. Promatrix doet dat gewoon. Een modificatie op iets bestaands doen is moeilijk, zeker met de snelheid waarmee ze het doen. Voor ons is dat heel prettig. In de automotive is er vaak weinig tijd en moet het nieuwe onderdeel zo snel mogelijk opnieuw getest worden, om zo de deadline van de klant te halen. Ik kan wel zeggen dat we beiden blij zijn met de zakelijke relatie die we hebben.”

×

Doe hier uw aanvraag

×

Laat een terugbelverzoek achter

Privacyrichtlijnen(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.