Laat een terugbelverzoek achter

Rolflex

Vakgebied
Spuitgieten
Branche
Apparatenbouw

Toen Rolflex op zoek was naar meer plug en play assemblage voor hun bedrijfsdeuren, kwam het bedrijf bij Promatrix uit. ‘We hadden nooit gedacht dat ons product geschikt zou zijn om in één keer te spuitgieten. Maar Promatrix wist toch een oplossing te bedenken.’

Rolflex

Vakgebied
Spuitgieten
Branche
Apparatenbouw

Toen Rolflex op zoek was naar meer plug en play assemblage voor hun bedrijfsdeuren, kwam het bedrijf bij Promatrix uit. ‘We hadden nooit gedacht dat ons product geschikt zou zijn om in één keer te spuitgieten. Maar Promatrix wist toch een oplossing te bedenken.’

Bij Rolflex staat innovatie hoog op de agenda. “Toen ik het bedrijf in 1990 overnam van mijn ouders, wist ik dat ik het niet langer hetzelfde wilde doen als anderen, ik wilde iets unieks maken”, vertelt eigenaar Joost Megens. “Zodoende zijn we begonnen met innoveren en het betreden van de markt met unieke producten. Inmiddels beleveren we wereldwijd de industriële markt met onze deuren. We hebben over de hele wereld driehonderd verkopers en zelfs in Nieuw-Zeeland vind je onze producten terug.” Het unieke aan de deuren van Rolflex is dat ze minder inbouwruimte vergen. “Voor industriële gebouwen met flink wat infrastructuur bieden onze deuren veel plaatsingsmogelijkheden. Bovendien voldoen ze aan designidealen, waardoor ze ook mooi zijn om naar te kijken. Op die manier streven we uniciteit na. Heb je geen uniciteit, dan wordt het alleen maar een ‘ren je rot’ spelletje.”

Grote spuitgietproducten

In de zoektocht naar meer constantheid in de productie, kwam Rolflex uit bij Promatrix. “Een belangrijk deel van onze deuren produceerden we in een stalen uitvoering. Maar het buigen van stalen u-profielen is afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal, van de machine en de man of vrouw daarachter. We wilden verbetering aanbrengen in die productie. Ook zochten we naar meer plug en play assemblage, waardoor we zelf minder hoeven te produceren. Op het gebied van spuitgieten werkten we al wel met bedrijven in de buurt, maar we hadden nooit verwacht dat ons product geschikt zou zijn om in één keer te spuitgieten. Totdat Promatrix zei: “Kom eens praten”. Ze lieten op een heel laagdrempelige manier zien dat ons product wel degelijk geschikt is om in één keer te spuitgieten. Omdat ze met behoorlijke tonnages kunnen werken, kunnen ze grote spuitgietproducten aan. Een ander voordeel is dat ze met aluminium matrijzen werken. Daarmee kun je met lagere gereedschapskosten en op een makkelijkere manier kleinere series maken. Daarmee wordt spuitgieten écht interessant.”

No nonsense samenwerking

Joost is blij met de samenwerking. “Onze perceptie was altijd dat we bij spuitgieten minstens 100.000 stuks moesten aankopen, maar dat hebben ze bij Promatrix ontkracht. Ze voelen zich niet te goed voor kleine series en dat was echt een eye opener voor ons. Het levert ons meer plug en play assemblage op en we hebben daardoor werk uit handen kunnen geven in de productie. Zo kunnen wij ons richten op waar we goed in zijn. Het is bovendien een no nonsense samenwerking, het zijn eerlijke mensen. Uiteraard hebben ze verstand van zaken. Het technisch niveau is er hoog, en ze zijn gewend om bij ingewikkelde industriële processen als toeleverancier te opereren. Dat is heel prettig voor ons.”

×

Doe hier uw aanvraag

×

Laat een terugbelverzoek achter

Privacyrichtlijnen(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.