Laat een terugbelverzoek achter

De matrijzenmakerij voor een aluminium matrijs.

Van ontwerp tot assemblage

De kracht van
aluminium matrijzen.

Een matrijs laten maken bij Promatrix is een vlot proces. De kracht van de matrijzen van Promatrix zit ‘m namelijk in het materiaal: aluminium. Dit maakt het mogelijk om de matrijzen snel, tegen een gunstige prijs en in hele grote afmetingen te produceren.

Deze aluminium matrijzen gebruiken we in onze eigen spuitgieterij en daarnaast leveren we ook grote aluminium matrijzen aan externe spuitgietbedrijven. Wij bieden u het voordeel van een productieproces dat tot in het kleinste detail is toegespitst op de gunstige eigenschappen van aluminium. Vanaf de engineering en verspaning tot aan het afbouwen van de matrijs; alles is gestandaardiseerd en grotendeels geautomatiseerd. De voordelen van aluminium worden zo volop benut.

Voordelen van spuitgietmatrijs
bij Promatrix

Scherpe prijs

De kosten voor een aluminium matrijs zijn lager dan de kosten voor een stalen matrijs. Dit komt vooral door de bewerkingstijd. Het frezen van een vorm kost in aluminium minder tijd dan in staal. Hierdoor zijn er minder machine-uren nodig.

Snel beschikbaar

De bewerking van aluminium gaat veel sneller dan staal. Dit zorgt ervoor dat de doorlooptijd voor het maken van een matrijs korter is. Hierdoor kunnen we in een zeer korte doorlooptijd uw producten leveren.

Volledig in Nederland geproduceerd

Wij produceren de matrijs volledig in eigen huis. Uiteraard verloopt de communicatie in het Nederlands. We kunnen snel schakelen en komen onze afspraken na, ook als het gaat over de levertijd. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Hoge kwaliteit, lage kostprijs

Aluminium heeft een snellere warmtegeleiding dan staal. Hierdoor heeft een product uit een aluminium matrijs een meer geleidelijk koeltraject doorlopen. Dit resulteert in een strakker/ rechter product. Ook is hierdoor de spuitgiet cyclustijd korter dan bij een stalen matrijs. Dit draagt bij aan een lagere productprijs.

Grote afmetingen

Het materiaal waarmee wij onze matrijzen produceren – aluminium – heeft als groot voordeel dat wij matrijzen in hele grote afmetingen kunnen produceren. Wat de wens ook is; onze engineers denken het product uit. Vervolgens produceren wij de matrijs volledig in eigen huis.

over de
matrijs

Investering

De investering in de matrijs is bij aluminium lager dan bij staal. Dit zit ‘m met name in de bewerkingstijd. De bewerking van aluminium gaat een stuk sneller dan staal. Tot wel drie à vier keer sneller zelfs. Dit verschil is ook terug te vinden in de investering. Hoe groter de matrijs wordt, des te meer bewerkingstijd. Bij grote matrijzen zijn de verschillen in investering dan ook behoorlijk.

Levensduur

De levensduur van een aluminium matrijs hangt samen met het materiaal waarmee gespuitgiet wordt. Met aluminium matrijzen valt een productieaantal van zeker 25.000 stuks te behalen met uitloop richting 100.000 stuks. De levensduur van de matrijs is afhankelijk van de complexiteit van het product, het te gebruiken kunststof materiaal en de constructie van de matrijs.

Product

Als u kiest voor een aluminium matrijs blijft het productontwerp gelijk aan dat van een stalen matrijs. De constructie van de matrijs is wel anders. Een aluminium matrijs is geschikt voor kleine en voor grote producten. Hoe groter het product, hoe meer voordeel er te behalen valt. Promatrix produceert matrijzen met afmetingen tot 2500 x 1200 x 1200mm. Complexe producten, schuiven of een hotrunner matrijs, het is allemaal geen probleem in aluminium matrijzen. Ook is het mogelijk om diverse texturen aan te brengen in de matrijzen (polijsten, stralen, etsen).

Onderhoud

Bij het gebruik van een matrijs kunnen beschadigingen ontstaan. Net als staal is aluminium ook te lassen. Beschadigingen kunnen dus ook in een aluminium matrijs worden gerepareerd. Daarnaast zitten er in alle componenten van de matrijs opnames, waarmee we de matrijs weer eenvoudig kunnen opspannen op onze CNC-machines. Zo kunnen we deze altijd nabewerken.

Cases met aluminium spuitgietmatrijs

Promatrix produceert aluminium matrijzen voor eigen gebruik en voor externe spuitgietbedrijven. De matrijzen die we extern leveren zijn over het algemeen bedoeld voor grote producten en aantallen tot 50.000 stuks.

×

Doe hier uw aanvraag

×

Laat een terugbelverzoek achter

Privacyrichtlijnen(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.