Laat een terugbelverzoek achter

De pro’s van
Promatrix

Ontdek Promatrix
Afbeelding die de tekst ondersteund

Daar waar Promatrix in 1995 als “klein” bedrijf begon, is het inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig productiebedrijf waar ruim zestig mensen in dienst zijn. De Pro’s van Promatrix gaan in op expertise, kwaliteit en ons machinepark. In deze drie belangrijke pijlers liggen onze ervaring, technische kennis en passie voor maken verscholen. Samen vormen ze de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. Dit betekent in de praktijk dat wij iedere wens op het gebied van matrijzen, spuitgieten en prototyping in kunnen vullen. 

Afbeelding die de tekst ondersteund

De echte Pro’s

Zonder twijfel de belangrijkste Pro bij Promatrix: onze medewerkers. Want al heb je nog zulke hoogstaande machines, een goed eindproduct kan alleen maar tot stand komen dankzij de creativiteit en kunde van een team van mensen. Innovatieve oplossingen worden versterkt door mensen, niet andersom.

De kracht van ons team is de goede verbinding tussen bevlogen technici en standvastige backoffice-medewerkers. Zo zijn wij in staat elke klantvraag snel en efficiënt om te zetten in een doeltreffende oplossing. De collega’s van Promatrix hebben een paar belangrijke overeenkomsten: ze zijn gedreven, leergierig en doen er alles aan om de wens van de klant te vervullen. We willen excelleren in ons werk. Daarnaast zijn we ook een hecht team en doordrongen van het feit dat je het beste resultaat behaalt door samen te werken. Wij houden niet van hiërarchie, maar zorgen er wel voor dat onze klanten altijd een vast aanspreekpunt hebben.

Wordt zelf één van onze ‘Pro’s’ en bekijk onze vacatures!

Kwaliteit

Het spreekt voor zich dat kwaliteit bij ons hoog in het vaandel staat. Dat uit zich niet alleen in onze hoogstaande machines, maar ook in de veiligheid van onze medewerkers, een zeer zorgvuldige manier van werken en het hoogwaardige materiaal dat we gebruiken. We zetten dit in om kwalitatief hoogwaardige producten te maken voor onze klanten.

Promatrix is ook al enkele jaren in het bezit van het ISO 9001:2015 certificaat. Dit houdt in dat de processen binnen het bedrijf zijn vastgelegd en er jaarlijks wordt getoetst of er ook daadwerkelijk wordt gewerkt volgens de vastgestelde procedures. We vinden het belangrijk dat ook onze klanten controle hebben over de te verwachten kwaliteit. Het 9001 ISO-certificaat waarborgt dat. We zijn ook ISO14001 gecertificeerd. Door ons milieumanagementsysteem wordt structureel aandacht besteed aan milieu in de bedrijfsvoering. Een kopie van onze beleidsverklaring kunt u opvragen door te mailen naar info@promatrix.nl.

Om onze kwaliteitstandaarden hoog te houden, investeren wij veel tijd en energie in Research & Development. Wij denken altijd na over nieuwe producten en technieken op het gebied van aluminium matrijzen en spuitgieten en houden goed in de gaten wat de markt van ons vraagt.

 

ISO certificering  ISO certificering

Afbeelding die de tekst ondersteund

Expertise

We zijn gespecialiseerd in een niche in onze markt. 25 jaar geleden was Promatrix één van de eerste bedrijven in Nederland die aluminium matrijzen ging maken. Daarin onderscheiden we ons ook nu nog, met name doordat we dit binnen ons bedrijf combineren met onze spuitgieterij.

Dankzij ons specialisme hebben we al veel mooie en diverse opdrachtgevers mogen helpen. Van een bumper voor een prototype van een nieuwe auto tot een onderdeel voor voerderbakken voor veestallen; Promatrix maakt het. Het kunnen vertalen van een klantvraag in een functioneel en kwalitatief product is wat we elke dag met veel passie doen.

Machinepark

Om onze producten te kunnen maken, gebruiken wij de meest geavanceerde machines. Het machinepark van Promatrix bestaat onder andere uit dertien moderne CNC-freesmachines. Een aantal van deze machines is uitgerust met automatisering in de vorm van een robotcel. Deze robotcellen wisselen de gereedschappen en beladen de machines met werkstukken. Dit maakt het mogelijk om de machines 24 uur, zeven dagen in de week te laten draaien. Bovendien ondersteunt dit onze medewerkers doordat er werk mee uit handen wordt genomen.

De gefabriceerde matrijzen kunnen wij spuitgieten op onze eigen spuitgietmachines, waarvan de sluitkracht varieert van 6 tot 1300 ton. Hierdoor zijn wij in staat om kleine tot zeer grote producten te spuitgieten.

Onze machines zijn afkomstig van verschillende betrouwbare en internationaal opererende leveranciers waar we goede relaties mee onderhouden. Samen met hen kunnen we ons machinepark continu optimaliseren en uitbreiden waar nodig.

Duurzaamheid

Door ons milieumanagementsysteem wordt structureel aandacht besteed aan milieu in de bedrijfsvoering. Zo zijn we ISO 14001 gecertificeerd. We willen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, werken aan een continue verbetering van de milieuprestaties van het bedrijf en proberen schade of vervuiling van het milieu te minimaliseren. Afval proberen we zo veel als mogelijk te scheiden zodat dit kan worden gerecycled. Ook kijken we hoe we verspilling kunnen tegengaan.

De materialen die we inkopen voor onze matrijzen proberen we zo nauwkeurig mogelijk te bestellen. Hierdoor gaan we verspilling van staal en aluminium tegen. Als het kan maken we ook gebruik van gerecyclede kunststoffen. Zo verwerkten we eerder onder andere gerecycled huishoudelijk afval en gerecyclede kunstgrasvelden. Ook hebben we ervaring met bioplastics.

Missie

Promatrix is een slimme organisatie in de maakindustrie, met een drive voor techniek. Door continue optimalisatie van de productieprocessen, is Promatrix in staat om in (1) minder tijd en (2) een kortere doorlooptijd dan de rest van de markt, hoogwaardige aluminium delen en spuitgietdelen te produceren.

Visie

Promatrix wil excelleren op het gebied van spuitgieten van kleine series en de verspaning van aluminium delen (voor matrijzen). Hiermee wil Promatrix in een breed scala aan markten in West-Europa aanwezig zijn. Om dit te bereiken optimaliseert Promatrix continu haar processen en organisatie.

Benieuwd naar wat we
bij Promatrix precies doen?
Lees dan ons artikel!

×

Doe hier uw aanvraag

×

Laat een terugbelverzoek achter

Privacyrichtlijnen(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.