Laat een terugbelverzoek achter

Spuitgieten

Kunststof onderdelen laten maken in (kleinere) series.

Kunststof spuitgieten in elke vorm.

Kunststof spuitgieten (in het Engels: Plastic Injection Moulding) doe je uiteraard in de eigen spuitgieterij van Promatrix. Want wie kunststofproducten wil laten maken is bij Promatrix aan het juist adres. Als Nederlands spuitgietbedrijf beheersen wij diverse spuitgiettechnieken. Hogedruk spuitgieten, spuitgieten met gasinjectie, 2K spuitgieten, spuitgieten met een toevoeging van schuim (TSG) en het omspuiten van diverse metalen of kunststofonderdelen. Promatrix is volledig ingericht op het spuitgieten van producten in kleine series.

Voordelen van spuitgieten
bij Promatrix

Hoogwaardige kunststofonderdelen tegen de juiste prijs

Promatrix is volledig ingericht op de productie van kleine series kunststofproducten. Dit doen we met aluminium matrijzen (die we zelf maken) of stalen matrijzen. De keuze voor de matrijs maken we samen met u aan de hand van de gestelde eisen. De kosten van spuitgieten zijn afhankelijk van de aanpak en de aantallen. In een open offerte nemen we deze uitgebreid met u door.

Beste partner op het gebied van spuitgieten tot 50.000 stuks

Promatrix is matrijzenbouwer en spuitgieter voor kleine tot middelgrote series. We doen dit al meer dan 25 jaar. De opgedane kennis en ervaring zetten we graag voor u in. En omdat we alles in eigen huis maken, zijn we vlot en flexibel.

Korte time-to-market

Van engineering tot aan de productie en het spuitgieten zelf; we beheersen het complete proces en kunnen alles in eigen huis uitvoeren. Zo zijn we in staat om kleinere matrijzen al in vier weken te leveren. Voor grote matrijzen of complete pakketten is de doorlooptijd rond de acht weken.

Spuitgieten van alle veelvoorkomende materialen

In onze spuitgieterij werken we met de meest voorkomende materialen. We verwerken onder andere ABS, PC, ASA, PP, PE, PS, PA, POM, TPE en TPU. Ook materialen met toevoegingen zoals glas, schuim (blaasmiddel) of talk behoren tot de mogelijkheden.

over de
techniek

Hogedruk spuitgieten

Hogedruk spuitgieten is een techniek waarbij kunststof met enorme druk in de matrijs wordt gespoten. Deze techniek is geschikt voor producten met een wanddikte tot maximaal zo’n 5 mm. Promatrix spuitgiet kunststofproducten met afmetingen tot wel 2 meter.
De kunststof gaat als korrel (granulaat) de machine in. In de spuitgietmachine zit een schroef die de kunststof korrels naar voren stuwt. Door de wrijving smelten de korrels en wordt de kunststof vloeibaar. Onder hoge druk spuit de machine kunststof in een gekoelde matrijs. Na afkoeling gaat deze matrijs open en kan het product uit de matrijs worden gepakt.

Spuitgieten met gasinjectie

Gasinjectie is een techniek waarmee holle of gedeeltelijk holle kunststofproducten kunnen worden geproduceerd. In dit proces wordt gewerkt met kunststof en stikstof. Tijdens het spuitgietproces wordt de stikstof geïnjecteerd. Het gas drukt kunststof tegen de wanden van de matrijs, waar het afkoelt. De binnenkern is dan nog vloeibaar en wordt door de stikstof weggeblazen, waardoor de holte ontstaat. De stikstof verlaat daarna het product. Het holle product is dankzij de vorm zeer stevig en de productietijd wordt niet nadelig beïnvloed.

2K spuitgieten

Tweecomponenten spuitgieten vindt plaats wanneer twee of meer kunststof materialen één product moeten gaan vormen. We spuiten materiaal één eerst in de holte. Dan wordt de holte in de matrijs gewijzigd en spuiten we materiaal twee in. Met deze techniek maken we combinaties van harde en zachte kunststoffen.

Spuitgieten met een toevoeging van schuim (TSG)

Voor dikwandige producten is het mogelijk om aan het materiaal een schuim (ook wel blaasmiddel) toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat de kunststof in de matrijs gaat expanderen. Het is met deze techniek mogelijk om dikwandige producten te maken. Deze onderdelen zijn aan de buitenzijde minder homogeen van kleur waardoor ze vaak nog worden gelakt.

Branches & Cases

Promatrix maakt kunststof producten en onderdelen voor diverse branches. Denk hierbij aan machine- en apparatenbouw en de agrarische sector.

×

Doe hier uw aanvraag

×

Laat een terugbelverzoek achter

Privacyrichtlijnen(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.