Laat een terugbelverzoek achter

Phatfour

Vakgebied
Spuitgieten
Branche
Mobiliteit

Om hun groei te kunnen bijhouden is Phatfour, opgericht in 2019, op zoek gegaan naar geschikte toeleveranciers. In deze zoektocht kwamen ze Promatrix tegen, die hen een fijne samenwerking biedt.

Phatfour

Vakgebied
Spuitgieten
Branche
Mobiliteit

Om hun groei te kunnen bijhouden is Phatfour, opgericht in 2019, op zoek gegaan naar geschikte toeleveranciers. In deze zoektocht kwamen ze Promatrix tegen, die hen een fijne samenwerking biedt.

Phatfour, opgericht in 2019, is een jong bedrijf dat zijn eigen elektrische fatbikes bouwt. Ze zijn als drie vrienden in een schuur gestart met het ontwerpen en in elkaar lassen van de fietsen. Vanuit daar zijn ze de fietsen bijna letterlijk op straat gaan verkopen en al snel hard gegroeid. Om die groei te kunnen bijhouden is Phatfour op zoek gegaan naar toeleveranciers. In deze zoektocht kwamen ze Promatrix tegen, die hen een fijne samenwerking biedt.

“In onze zoektocht naar een partner vonden we het belangrijk om met een Nederlands bedrijf te werken. Met name bij volumeproducten die veel ruimte innemen wilden we op transport kunnen besparen en onze co2 uitstoot laaghouden”, vertelt Mels van Hoolwerff, CEO van Phatfour. “Ook wilden we kijken of we onze tot dan toe aluminium spatborden konden vervangen door kunststofproducten.”

Een betere businesscase met aluminium

“Vorig jaar hebben wij een designer aangenomen die veel ervaring had met het maken van matrijzen en een aantal spelers in Nederland kende. Hij vertelde dat Promatrix aluminium matrijzen maakt. Dat klonk voor ons als een betere businesscase als wanneer deze van staal worden gemaakt. Uiteraard hebben we onze uitvraag bij meerdere partijen neergelegd. Zo hebben we Aziatische producenten benaderd en hebben we bij andere Nederlandse partijen voor stalen matrijzen gekeken. Promatrix is een partij waar we meteen in geloofden en die ook prijstechnisch kaas maakte.”

 

phatfour kunststof spuitgieten

Aantrekkelijk voorstel

“Via de website hebben we contact met Promatrix gezocht en toen is het balletje gaan rollen. Het proces startte met een rekenvoorbeeld dat het om stuksprijzen en investeringen ging die precies pasten bij het formaat bedrijf en de volumes die wij hebben. Een aantrekkelijk voorstel waardoor we dachten; laten we het gewoon doen.”

Combinatie matrijzenmakerij en spuitgietbedrijf

“Bij het ontwikkelen van nieuwe onderdelen laten we deze eerst altijd 3D printen om te testen op zowel design als sterkte. Nadat dit proces was afgerond heeft Promatrix de matrijzen gemaakt. De combinatie van zowel matrijzenmakerij als spuitengieten maakt het laagdrempelig om te starten. Anders moet je eerst op zoek naar een partij die matrijzen maakt en daarna komt de vraag of de matrijzen wel goed bij de fabrikant aansluiten om het in productie te kunnen nemen. Dat is een grotere uitdaging als wanneer alles onder één dak zit. Ook is het erg handig dat je van tevoren een totaalprijs krijgt en makkelijk kunt gaan rekenen.”

Goede samenwerking

“We ervaren een goede samenwerking. We hebben gemerkt dat jullie super veel kennis hebben, dus dat is echt wel heel gaaf. Tussentijds hadden jullie een verhuizing waardoor het soms even lastiger was om contact met jullie te krijgen. Dat hoort erbij, ondanks dat het minder wenselijk was. Gelukkig heeft dit het resultaat weinig in de weg gezeten. Je komt in de praktijk altijd dingen tegen die anders bleken dan gedacht. Hierdoor moesten wij het ontwerp iets anders doen en de matrijzen worden aangepast. Dan komen daar natuurlijk aanvullende kosten bij kijken en de manier hoe dat is opgelost vind ik erg netjes. Al met aldus een fijne samenwerking.”

×

Doe hier uw aanvraag

×

Laat een terugbelverzoek achter

Privacyrichtlijnen(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.