Laat een terugbelverzoek achter

Prototyping

Productontwikkeling: van matrijsontwerp tot plastic product.

Snel en voordelig een prototype laten ontwikkelen

Promatrix maakt in eigen huis matrijzen en produceert hiermee ook kunststofproducten. Daardoor kunnen wij prototypeproducten snel en tegen een scherpe prijs te leveren.

Voordelen prototyping
bij Promatrix

Producten kunnen snel worden getest en op de markt worden gebracht

Promatrix maakt de matrijs en de kunststofproducten in eigen huis. Onze engineering, verspaning en spuitgieterij zijn volledig ingericht op het maken van aluminium matrijzen in een zo kort mogelijke doorlooptijd. Hierdoor kunnen we binnen vier weken al een matrijs opleveren en proefspuiten.

Het eindproduct is representatief voor de werkelijkheid bij grootvolumeproductie

Wanneer we bij Promatrix een prototypematrijs maken, kijken we naar de meest efficiënte manier om de uiteindelijke prototypeserie te maken. Dit kan betekenen dat we complexe constructies achterwege laten en de producten met de hand uitpakken. Uiteraard in overleg met u als klant.

Scherpe prijs

We denken met u mee in de prijs voor uw producten. Bij een matrijs waar handmatig werk aan te pas komt zal de productprijs hoger zijn dan bij een automatisch lopende matrijs. Samen kunnen we bepalen welk plaatje voor u de beste totaalprijs oplevert.

over het
proces
1.

Advies

Op basis van uw producttekening en werkproces bepalen we samen met u de beste operationele oplossing. We bekijken samen met u de maakbaarheid van het product en geven advies over eventuele aanpassingen. Deze aanpassingen kunnen we ook voor u uitvoeren. In dit stadium is het belangrijk om te weten welke aantallen er geproduceerd moeten gaan worden. Dit is bepalend voor de opzet van de matrijs.
2.

Matrijsontwerp

Uw producttekening wordt door onze CAD-engineers tot in het kleinste detail omgezet in een matrijsontwerp. Onze engineers kiezen de juiste opzet en ontwerpen een goed werkende matrijs die past bij uw prototypingbehoefte.
3.

Matrijsfabricage

Is het ontwerp gereed? Dan wordt voor elk matrijscomponent een CAM-programma aangemaakt voor de CNC-freesmachines. De fabricage van de componenten kan beginnen.
4.

Matrijsassemblage

Zodra de afzonderlijke onderdelen zijn gefabriceerd, worden deze samengevoegd in onze assemblage-afdeling. Hier werken de echte gereedschapsmakers. Ze zorgen er voor dat alle onderdelen nauwkeurig op elkaar aansluiten en dat het geheel goed samenwerkt. Dan is uw matrijs compleet.
5.

Spuitgieten

Afhankelijk van het productformaat wordt er een spuitgietmachine gekozen. Wij beschikken over diverse spuitgietmachines van 6 ton tot aan 1300 ton. Vervolgens wordt uw eindproduct gemaakt.

Branches & Cases

Een groot deel van de matrijzen die Promatrix produceert zijn proefmatrijzen (ook wel prototypematrijzen genoemd). In de meeste gevallen wil de klant de werking van het product testen. De automotive-industrie is bij uitstek een branche die gebruikmaakt van prototyping, want bij het ontwikkelen van auto’s wordt niets aan het toeval overgelaten. Nieuw ontworpen auto’s worden volledig getest voor deze de markt op gaan. Dit betekent dat de meeste kunststofonderdelen moeten worden gemaakt middels dezelfde methodiek als het eindproduct. Doordat de methodiek gelijk is, kan de auto volwaardig worden getest. Promatrix produceert de matrijzen en kunststofproducten. Dit zijn diverse soorten onderdelen, zoals bumpers, grilles, koplampen en achterlichten, maar ook aan dashboards, deurpanelen, middenconsoles, motoronderdelen en autospiegels.

×

Doe hier uw aanvraag

×

Laat een terugbelverzoek achter

Privacyrichtlijnen(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.