Laat een terugbelverzoek achter

Assemblage en de mogelijkheden bij Promatrix

Bij Promatrix bieden we een ruime hoeveelheid mogelijkheden voor het assembleren van producten. Zo kunnen wij onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees ons nieuwste blog.

Lees meer
16-05-2024
Blog

Assembleren is het samenbrengen van meerdere onderdelen om één geheel van te maken. Ook het achteraf bewerken van een product dat we geproduceerd hebben verstaan we hieronder. De gewenste bewerking kan namelijk niet altijd direct in het productieproces worden verwerkt. Denk hierbij aan het boren van gaten op precies de juiste plaats of het verlijmen van verschillende onderdelen. Teamlead Internal Logistics, Matthijs Bijdevaate, licht een greep uit de mogelijkheden toe.

“We denken graag mee over de wensen die klanten hebben en onze mogelijkheden daarin. Om tot het juiste eindresultaat te komen bieden we verschillende soorten assemblage aan. Voor een klant in de camera- en monitoringsystemen branche brengen wij verschillende onderdelen samen via heat-staking. Dit een techniek die meerdere kunststof gietproducten met elkaar verbindt door hitte. Bij heat-staking gebruiken we lokale verwarming en koeling om de temperatuur van kunststof componenten te verhogen en versmelten deze aan elkaar. Voordelen van deze techniek zijn onder meer; geen trillingsschade, geen deeltjes en de mogelijkheid om te staken in moeilijk bereikbare of beperkte gebieden.”

Zeer nauwkeurig

“Een ander voorbeeld van assembleren is het boren van gaten op precies de gewenste plek. Voor onze klant Holmatro, producent in redgereedschap, maken wij handgrepen waar verlichting in zit. De gaatjes waar de verlichting in zit verzorgen wij ook. Dit is een zeer nauwkeurige klus, want er mag geen speling in de ruimte voor de LED-verlichting zitten. Om dit zo nauwkeurig te kunnen uitvoeren hebben we mallen waar we elke handgreep in plaatsen. In de mal zit de handgreep stevig op zijn plaats en zijn de plekken waar we moeten boren precies afgetekend. Zo waarborgen we dat de klant exact krijgt wat ze wil.”

Afbeelding in het midden

Kant-en-klare onderdelen

“Het lijmen van verschillende onderdelen aan elkaar valt ook onder de mogelijkheden die wij bieden. Voor vrachtwagentrailer product Kraker Trailers lijmen wij twee onderdelen die wij zelf voor ze produceren aan een plaat die we speciaal voor ze inkopen. Hierdoor ontvangen zij een kant-en-klaar onderdeel dat zij zelf direct aan hun trailers kunnen toevoegen.”

Verpakkingswensen

“Een ander onderdeel dat niet onder het assembleren van producten valt, maar waar we ook zeker rekening houden met de wensen van onze klanten is het verpakken van producten. Voor de ene klant kunnen producten automatisch vanaf de lopende band in een grote doos worden geplaatst. Voor andere klanten tellen we tot op de detail nauwkeurig het aantal producten per verpakkingseenheid af. Bij producten die zichtdelen zijn of snel krassen is het belang dat deze per stuk worden verpakt. De manier waarop wij de producten verpakken is dan ook een belangrijk onderdeel van het verwerken van de wensen van klanten.”

Ruime hoeveelheid mogelijkheden

“Het mooie van het bieden van een ruime hoeveelheid mogelijkheden aan assemblage is om te zien hoe we onze klanten hiermee kunnen ontzorgen. Niet elke gewenste aanpassing van een product kan direct in de productie worden opgelost. Hoe fijn is het dan dat wij met ons assemblageteam van deze wensen van de klant alsnog werkelijkheid kunnen maken.”

×

Doe hier uw aanvraag

×

Laat een terugbelverzoek achter

Privacyrichtlijnen(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.