Laat een terugbelverzoek achter:

Klantverhaal Kraker Trailers

'We hebben het beste product gerealiseerd'

08-11-2022
Klantverhaal

Toen Kraker Trailers, producent van vrachtwagentrailers, besloot de achterkant van haar trailers te restylen, kwam het voor de productie van een aantal componenten bij Promatrix terecht. Afgelopen januari ging de productie van start.

Kraker Trailers heeft zich toegelegd op de productie van moving floor trailers, ofwel schuifvloertrailers. Ze hebben hun trailer K-Force genoemd. De achterkant was toe aan een aanpassing, met name ingegeven door veranderende wetgeving. Kraker Trailers besloot het moment ook te gebruiken voor wat aanpassingen in het ontwerp. Dankzij de wijzigingen is de maximale bodemvrijheid 477mm en de overhang maximaal 189mm. De bumper en verlichtingsplaat vormen één mooi vormgegeven geheel. Bovendien is de verlichting nu nog beter beschermd.

Kleine series

Voor het spuitgieten van een aantal kunststof componenten voor de achterbumper kwam Kraker uit bij Promatrix. ‘Wij hebben zelf wel ervaring met spuitgieten en hebben ook een eigen engineerafdeling maar dat doen we niet voor kleine series. In de nieuwe bumper zaten wel wat onderdelen die geen grote series nodig hadden. We vonden Promatrix via een online zoektocht, hebben contact gelegd en zijn daarna een keer langsgegaan in Zegveld. Het klikte en toen zijn we van start gegaan met het maken van onderdelen.’

Gaandeweg werden het ontwerp en de matrijzen bijgesteld conform alle verwachtingen en de kunststof werd aangepast om het beter bestand te laten zijn tegen de omstandigheden. ‘Wat we als zeer waardevol hebben ervaren, is dat Promatrix een matrijsmaker en spuitgieten in één is. Zij hebben de engineering en verspaningsmachine letterlijk naast elkaar zitten, waardoor wij het product binnen enkele weken binnen hadden. De cycli waren heel snel. Bovendien denken ze goed mee, waardoor we het beste product hebben gerealiseerd.’

‘Het is waardevol dat Promatrix matrijsmaker en spuitgieter in één is’
Afbeelding in het midden
×

Doe hier uw aanvraag

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    Bestanden groter dan 2 GB kunnen verzonden worden met wetransfer.com naar info@promatrix.nl met de vermelding dat het gaat om een online aanvraag.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    ×

    Laat een terugbelverzoek achter

    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.