logo-promatrix.png

Geschiedenis

Ons specialisme is het vervaardigen van aluminium matrijzen voor spuitgietproducten. Een specialisme dat in belangrijke mate technisch is ontwikkeld door Promatrix zelf.

Lange tijd was er geen optimale oplossing voor kleine series. Dat gemis motiveerde ons. Promatrix koos de pioniersfunctie en groeide in korte tijd uit tot de trendsetter binnen Nederland. Innovatie en voortvarendheid heeft altijd hoog in het vaandel gestaan bij Promatrix en is ook nu nog de belangrijkste drijfveer binnen ons bedrijf.

Van pionier tot marktleider

700x600-1b1995 Oprichting

Oprichting van Promatrix. Activiteiten: het ontwikkelen en produceren van aluminium matrijzen ten behoeve van het spuitgieten van kunststof producten. Promatrix sloeg hiermee een andere weg in dan gebruikelijk was in de branche, die voorheen voornamelijk stalen matrijzen gebruikte. Promatrix ontwikkelt zelf de technologie en maakt deze toepasbaar.

700x600-21996-1999 – Innovatie

Jaren van sterke groei. Promatrix ontpopt zich tot marktleider in het vervaardigen van hoogwaardige aluminium matrijzen voor zowel prototype- als kleinserie doeleinden.

Promatrix omarmt vernieuwende technieken, die jaren later gemeengoed zullen zijn. Denk aan de techniek van het hoogfrequent frezen, die door Promatrix al vroegtijdig werd geïntegreerd in de productie. Of bijvoorbeeld het volledig digitaal ontwerpen en produceren van matrijzen waardoor papieren 2D tekeningen overbodig zijn geworden. En als speerpunt van de innovatiefilosofie: produceren met minimale personele bezetting.

700x600-32000-2003 – Specialisatie

De vraag naar aluminium prototypematrijzen vanuit de automotive industrie groeit gestaag, alsook de eisen die vanuit de branche gesteld worden ten aanzien van vakmanschap en kwaliteit. De kwaliteitseisen aan het spuitgietproduct gaan omhoog om de serieproductie beter te benaderen.

Voor Promatrix aanleiding voor verdere specialisatie. Ook bedient Promatrix de markt met steeds grotere matrijzen.

700x600-42004-2007 – Flexibiliteit

De vraag naar grotere spuitgietproducten zet verder door.

Een nieuwe uitdaging dient zich aan: het efficiënt organiseren van de productie van extreem grote en kleinere matrijzen voor de verschillende typen afnemers. Flexibiliteit en snelheid worden belangrijker dan ooit.

Promatrix verhoogt zijn efficiëntie met slimme nieuwe oplossingen, zoals standaard basisframes en een eigen ontwikkeld hotrunner systeem. De snelheid wordt opgeschroefd mét behoud van de hoge kwaliteit.

700x600-52008-2010 - Automatisering

De productie wordt nog verder gestroomlijnd door de inzet van robots. Deze moeten 24 uur per dag onbemande productie mogelijk maken. Doel is met hetzelfde aantal mensen nog meer output te realiseren.

Ondertussen komt er, dankzij standaardisatie in het matrijsontwerp en de productie, extra capaciteit beschikbaar. Promatrix produceert zelfs de meest complexe matrijzen in korte doorlooptijden.

700x600-62011-HEDEN – Projectorganisatie

Promatrix breidt het team verder uit om naast de automotive industrie steeds meer andere branches te kunnen bedienen.

Het technische team van Promatrix ondersteunt de klant vanaf het eerste idee tot de uitlevering van het spuitgietproduct. Promatrix wordt steeds vaker al in een vroeg stadium betrokken bij het productontwerp.